Συνταγή τρουφάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο. Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν ανακατεύοντας τακτικά.
Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.
Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε.
Τα βάζουμε σε χαρτάκια και μετά στο ψυγείο.
Με το ίδιο ακριβώς μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε και κορμό μωσαϊκό.
Αντί να πλάσουμε τρουφάκια, βάζουμε όλο το μείγμα σε μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα ρολού.
Το τυλίγουμε σφιχτά και το παγώνουμε στο ψυγείο, για να σφίξει και να κόβεται.