Baba neagra
Συστατικά
10 αυγά
500 ml γάλα
250 ml ξινόγαλο
250 με 300 γραμμάρια ζάχαρη
180 ml λάδι
δύο ποτήρια των 250 ml αλεύρι
30 γραμμάρια μαγειρική σόδα
ένα φακελάκι βανιλίνη
Προετοιμασία
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
Βήμα 2ο
Σε ένα μπολ με το σύρμα χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε τη βανιλίνη, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα πηχτό μείγμα.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το λάδι και το ξινόγαλο στο μείγμα και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 4ο
Στο μείγμα που αποκτήσαμε προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε ελαφριά να πάει παντού.
Βήμα 5ο
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 33 εκατοστών. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και περιτυλίγουμε γύρω-γύρω το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 6ο
Για δύο ώρες βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη μιάμιση ώρα.
Βήμα 7ο
Τέλος αφήνουμε να κρυώσει και ύστερα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
Καλή σας απόλαυση.