Υλικά
120 γραμμάρια άσπρα αμύγδαλα (και τα δυο στο ίδιο πιάτο)
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 120g ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζω ασπράδια 100 γραμμάρια σε ένα μπολ.
Στο μούλτι τρίψτε τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη. Χτυπήστε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα. Χτυπήστε τα άλλα με το μούλτι. Όταν αρχίσει να ασπρίζει, ρίξτε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Όταν γίνει μαρέγκα, να είναι σταθερή, να κάνει κορυφές, σταματήστε, προσθέσετε την άχνη ζάχαρη με το αμύγδαλο ανακατεύοντας απαλά. Χωρίστε το μείγμα σε μπολάκια. Άμα θέλετε, χρωματίστε το μείγμα, για να προσθέσετε στη χρωματιστή που αραίωσε με ένα μεγάλο καπάκι σχεδιάζετε στη λαδόκολλα κύκλους, βάζετε ανάποδα τη λαδόκολλα στο ταψί και ξεκινάτε να βάζετε το μείγμα πάνω στους κύκλους. Χτυπήστε το ταψί, για να ισιώσουν και τα αφήνετε να στεγνώσουν για μία ώρα. Τα μακαρόν τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε 120 με 130 βαθμούς Κελσίου για 10 με 12 λεπτά. Τη γέμιση την κάνετε ό,τι θέλετε.