9 Ιαν 2025

Εργασία: Συνταγή, Γεμιστή Καρύδα

Γεμιστή Καρύδα 

Υλικά για ζύμη 

250 γραμμάρια μαργαρίνη 

100 γραμμάρια ζάχαρη 

5 κουταλιές τριμμένη καρύδα 

αλεύρι (όσο χρειάζεται η ζύμη) 

μία κουταλιά κακάο 

ξύσμα από μισό λεμόνι 

έναν φάκελο ζάχαρη βανίλιας 

Υλικά για γέμιση 

500 γραμμάρια σαντιγί 

200 γραμμάρια ψιλοκομμένη καρύδα 

έναν φάκελο βανίλια 


Εκτέλεση 

Ζύμη

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει. Μετά ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μία ζύμη ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή. Γεμίζουμε τις φόρμες (ειδικές για τις καρύδες), ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 

Κρέμα 

Ανακατεύουμε τη σαντιγί με την καρύδα και τη βανίλια, μετά γεμίζουμε την καρύδα και τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο και είναι έτοιμα.